Andai Wanita Tahu

Apabila seorang lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas, perubahan sikapnya dapat dilihat dengan jelas. Hati lelaki yang dianggap keras selama ini tiba-tiba menjadi selembut kapas. Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan melakukan apa saja untuk kekasihnya. Sekeras mana pun hati lelaki ia akan mengeluarkan airmata apabila hatinya dilukai. Namun kaum wanita janganlah mengambil kesempatan di atas pengorbanan yang dilakukan oleh lelaki untukmu. 

Lucu tapi hakikanya begitulah apabila teman lelakimu bepergian tak ubah seperti anak kecil semata-mata untuk mendapatkan perhatian darimu. Kalau dia merujuk, sesekali cobalah untuk membujuknya. Jangan pula kamu sangka manjanya itu mengada-ngada. Bukan hal yang mudah lelaki sanggup mengubah sikap machonya kepada seorang wanita berpawakan manja. Hanya untuk orang yang disayanginya saja. 

Sekiranya teman lelakimu senantiasa bertanya soal yang sama, “you masih saying i?” jangan anggap itu suatu persoalan yang membosankan, itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu luntur. Sebab itulah kalimat tersebut senantiasa diulang-ulang agar kamu selalu ingat bahwa diri kamu suda dimiliki olehnya. 

Si dia sanggup meneteskan airmata demi kekasihnya, tidak semua lelaki sanggup meneteskan airmatanya hanya untuk seorang perempuan. Tidak kah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup meneteskan airmata demi kamu? Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu. 

Setiap pasangan ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. Kalau kamu merasa pasangan kamu banyak kekurangan dan selalu menyakiti hati kamu lalu kamu cari pengganti dengan alasan tidak ada hati dan tak serasi. Kamu pulak macam apa? Apakah kamu tidak pernah berbuat salah? Kamu tidak pernah menyakiti hati pasangan kamu? 

Jangan biarkan ego menguasai perasaan kalau tidak kamu pasti akan menyesal suatu hari nanti. Mungkin pasangan kamu tak sempurna, tetapi kalau kamu dapat merasakan keikhlasan hati dia itu lebih baik. Dan ikhlas itu tidak bias dilihat, tapi boleh dirasa dengan hati.

{ 0 Comment... Skip ke Box Comments }

 

NETWORKEDBLOGS

MITRA LINK

WIDGEO

    blog-jasri.blogspot.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

TUKAR LINK

SAHABAT

al-Ilmu Naafi' © 2012 | Template By Jasriman Sukri